Futbolda ikinci yarı gol ortalaması yüksek takımların ilk 15 dakika baskı stratejisi nasıl?

Betsat

Administrator
Yönetici
Arkadaşlar, futbol taktiği konusunda kafama takılan bir şey var.

Özellikle Avrupa liglerini takip ederken fark ettim ki bazı takımlar ikinci yarıda inanılmaz gol üretiyorlar. Mesela geçen sezon La Liga'da birkaç takım maçların %60'ından fazlasında ikinci yarıda gol atmıştı.

Asıl merak ettiğim şu: Bu takımlar ikinci yarının ilk 15 dakikasında nasıl bir baskı stratejisi uyguluyor? Yani rakip yorgunken mi bastırıyorlar, yoksa daha çok pozisyon futbolu mu oynuyorlar?

• İlk yarıda tempoyu düşük tutup enerji mi biriktiriyorlar?
  • Devre arasında taktik değişiklik mi yapıyorlar?
  • Oyuncu değişikliklerinin zamanlaması bu stratejide ne kadar etkili?
  • Pressing yoğunluğu ilk yarıya göre artıyor mu?

Bir de şunu düşündüm: betasus giriş gibi platformlarda maç analizlerini incelerken bu tür istatistiksel verilere ulaşmak mümkün oluyor. Özellikle ısı haritaları ve koşu mesafesi grafikleri çok şey anlatıyor aslında.

Mesela Manchester City'nin Guardiola dönemi - ikinci yarılarda top hakimiyeti %55'in üzerine çıkıyor genelde. Ama bunu sadece pas sayısıyla mı yapıyorlar, yoksa rakip yarı alanda daha fazla mı kalıyorlar?

Bu konuda deneyimli arkadaşlar varsa, özellikle taktik analiz yapanlar, görüşlerinizi merak ediyorum. Hangi metriklere bakarak bir takımın ikinci yarı stratejisini anlayabiliriz?

Özetle: İkinci yarıda gol yiyen değil de atan takım olmak için ilk 15 dakikada yapılması gerekenler nelerdir sizce?

Betsat Giriş

500 TL DENEME BONUSU
GİRİŞ YAP